Hauskaa joulua ja onnellista uutta vuotta!

Lintujen siivillä näyttely Galleria Karaijassa 27.8.-18.9.

Västäräkkimaalauksen aihe on Hankoniemeltä lintumaalariviikonlopulta. Hieno hiekkaranta oli muutaman millin vesikerroksen alla. Edellisen illan myrsky oli heitellyt rantaveteen rakkolevän kappaleita, joiden punaisten sekovarsien läpi kuulsi valoa. Aurinko oli sumupilven takana ja valaistus oli varsin erikoinen. Veteen heijastuivat vain rakkolevien varret kaiken muun ollessa kirkasta. Tiesin jo heti silloin, että tämä näkymä pitäisi ikuistaa maalaukseksi sopivan linnun kanssa. Maalauksessa nuori västäräkki etsii märältä hiekkarannalta aallon sinne heittelemiä äyriäisiä.

Viiden naistaitelijan näyttely avautuu 27.8.2016 Galleria Karaijassa. Töitä ovat tuoneet minun lisäkseni Kristiina Koskimies-Soininen, Jenny Moed-Korpela, Minna Pyykkö ja Pirjo Tikkinen. Avajaiset ovat 27.8. klo 14-16.

Ron Mueckin näyttelyssä Sara Hildenin taidemuseossa

Tampereella Sara Hildenin taidemuseossa on parhaillaan erittäin kiinnostava taidenäyttely. Ron Mueck tekee hyperrealistisia ihmisveistoksia eri kokoisina. Työt on sijoiteltu erittäin väljästi näyttelytiloihin ja niiden lisäksi näyttelyssä on kuva- ja videomateriaalia teosten rakentamisesta. Olen seurannut Mueckin tekemisiä jo viisitoista vuotta ja nyt vihdoin tuli mahdollisuus nähdä hänen töitään muutenkin kuin kuvissa.

Jotain tämän tyyppistä olisi mukava kokeilla joskus.

Näyttely on auki 16.10.2016 asti.

Lintujen siivillä näyttely Galleria Karaijassa 27.8.-18.9.2016

Parikkalan taiteenystävien “Pesiä ja betonia” tapahtuma

Parikkalan taiteenystävien perinteinen taidepäivä järjestettiin heinäkuussa Patsaspuistossa. Tapahtuman aiheena oli risupesien rakentaminen ja kipsi- ja betonivalutekniikoiden kokeileminen. Tässä muutamia kuvia tapahtumasta.

Betonivalujen valmistelua. Marjaana Tykkyläinen antamassa ohjeita

Savimuotti juuri ennen kipsin kaatamista.

Tässä kierretään pajunoksista linnunpesää