Afrikkalainen sademetsä dioraama

Afrikkadioraamassa tulee hyvin esille käyttämäni maalaustekniikka. Ensin telaan varjovärin, sitten piirrän puuston ääriviivat paksulla hiilellä. Seuraavaksi lähden täyttämään puiden välejä taustan väreillä sävy kerrallaan. Välillä maalaus toi mieleen japanilaisen puupiirroksen.

Ennen maalaustyön aloittamista pidimme aina palaveri näyttelyn suunnittelijoiden, konservaattoreiden ja näyttelypäällikön kanssa. Sovimme millainen teema dioraamassa on, mitä eläimiä ja kasveja siihen on tulossa ja mitä asioita minun pitäisi ottaa maalatessani huomioon.

Näissä isoissa töissä on usein se ongelma ettei läheltä kunnolla nää mitä on tekemässä. Siksi aina muutaman minuutin välien on laskeuduttava tikkailta ja mentävä yleisön katseluetäisyydelle katsomaan miltä maalaus näyttää ja mitä oikein tuli hehtyä. Näyttelyn päämaalarina toiminut Seppo Polameri antoi usein arvokkaita neuvoja kun itse sokeuduin maalauksilleni. Välillä meidän oli odotettava maalikerrostemme kuivumista ja silloin esimerkiksi selailimme taidekirjoja tai keskustelimme kesken eräisistä taustamaalauksistamme.

Mandrillit

Kuvia työvaiheista:

Alareunan maalauista lehdistä piti yrittää tehdä mahdollisimman saman värisiä kuin oikeat lehdet ovat led-valoissa.

Lähes valmis tausta