Uusi lintumaalauskirja Tim Woottonilta

Tim Wootton

Vaikka lintujen piirtäminen ja maalaminen on maailmalla suosittu harrastus on aiheesta tehty vähän kirjoja. Siksi tämä kirja ansaitsee lyhyen esittelyn.

Tim Wootton on koonnut tähän kirjaan omien maalaustensa ja luonnostensa lisäksi maalauksia kolmeltakymmeneltä ansioituneelta lintu- ja luontomaalarilta ympäri maailmaa. Kirjassa käsitellään mm. lintujen piirtämisen tekniikoita, lintujen anatomiaa piirtämisen näkökulmasta ja eri tyyppisten lintujen piirtämistä. Omat osionsa on värien käytölle, maastoluonnostelulle, referenssikuvien käytölle ja sille miten lintu istutetaan ympäristöönsä.

Lintumaalaus

Kirjan kaikki aukeamat suorastaan pursuavat erilaisia lintumaalauksia ja lintupiirroksia. Maalareiden joukossa on niin Robert Batemanin kaltaisia kuuluisuuksia kuin uudempia nousevia tähtiä. Kuvien paljouden takia osa niistä on turhankin pieniä. Toisaalta maalauksien ja piirrosten avulla demonstroidaan käytännössä kaikki kirjassa esitetyt ohjeet ja opit. Yli puolet kirjasta käsittelee piirtämistä ja erityisesti maastoluonnosten tekoa. Vasta tämän jälkeen lähdetään värittämään töitä. Loppupuolella käydään läpi maalausten sommittelua ja maalauksiin liittyviä teknisiä ratkaisuja. Kirjan lopussa joukko taiteilijoita esittelee sitä miten he maalaavat lintuja.

Tästä kirjasta on varmasti apua aloittelevalle lintupiirtäjälle. Vaikka englannin kieli ei kunnolla sujuisikaan tarjoavat lukemattomat kuvat opiskeltavaa. Konkarille kirja tarjoaa paljon inspiraation lähteitä ja todennäköisesti myös jotain uusia jippoja.

Kirjassa on 160 sivua ja arvioni mukaan 450 kuvaa! Kirjan voi tilata esimerkiksi täältä