Täydellinen laukku

Olen vuosien ajan metsästänyt täydellistä laukkua. Aina kun olen mielestäni sellaisen löytänyt, on ongelmana ollut laukun nelinumeroinen ja joskus jopa viisinumeroinen hinta. Vuosien varrella minulle syntyi aika tarkka käsitys siitä millainen täydellinen laukku olisi. Kaupoista löytyvissä laukuissa oli usein ongelmana koko. Olen lyhyt joten tavalliset keskikokoiset olkalaukut näyttävät mittasuhteisiini verrattuna aivan liian suurilta. Laukun pitäisi myös olla hyvin kestävää materiaalia ja eettisesti tuotettu. Laukun ompeleminen itse ei ollut vaihtoehto, koska minulla ei ole paksun nahkan ompeluun soveltuvaa konetta.

Törmäsin syksyllä netissä surfatessani nahkapajaan nimeltä Nippanappa. Nopealla googletuksella paljastui että heiltä laukun tilanneet asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä tuotteisiin ja palveluun. Helmikuussa minulla oli mahdollisuus vierailla liikkeessä ja jätin heille tilauksen laukusta. Piirsin junamatkalla luonnoksen, jonka kanssa kävelin kauppaan sisään. Pääsin valitsemaan soljet, lukot ja muut tarvikkeet sekä nahkalaadun itse. Samalla laukusta piirrettiin kuvat tarkkoine mittoineen. Sopiva koko valittiin vertailemalla liikkeen valmiisiin laukkuihin. Joitain suunnittelemiani kohtia muutettiin asiantuntemuksella toimivampaan suuntaan. Hetken pähkäilyn jälkeen valitsin materiaaliksi erittäin kestävän ja upeasti hehkuvan nautaparkki-nahan. Teolliset nahkalaadut tuntuivat jotenkin sieluttomilta tämän käsin värjätyn nahkan rinnalla. Tämän nahkan pitäisi käytössä vanhentua kauniisti. Pajan puolella käytössä on hieno steampunk henkinen ikivanha mutta luotettava nahkan omepelukone. Valmiin laukun luvattiin saapuvan tällä viikolla.

historia21509

Ja täydellinen siitä tuli!

Tänään laukku sitten saapui ja se oli juuri niin täydellinen kuin toivoinkin. Käsityönjälki on erittäin siistiä ja huolellista, olematta kuitenkaan teollisen massatuotetun oloista. Nahkan reunat on käännetty mikä antaa viimeistellyn vaikutelman. Sisäpuoli on nahkapintainen ja hyvin yksinkertainen koska tulen käyttämään ns. laukun järjestäjää laukun sisällä. Laukku on jämäkkä ja pysyy pystyssä ilman tukea pienten messinkijalkojen päällä. Säädettävä olkahihna on mitoitettu juuri minulle.

nahkalaukku, nippanappa, nahan ompelu, käsilaukku, nahkainen käsilaukku, messenger

Uskon että tämä laukku tulee palvelemaan minua vuosikymmenten ajan. On hienoa että kotimaassamme on vielä tämän alan taitajia!