Pukkisaaren muinaismarkkinat 2.9.2017

Minä ja MerviPäätin aivan viimetingassa lähteä Pukkisaaren muinaismarkkinoille Helsinkiin. Sain kätevästi yhdistettyä kaupoissa käynnin ja markkinavierailun. Sain Helsingin kaupoista ohuen ohutta pellavaa, metallinauhoja, nahkaa ja muuta tarpeellsta.

Pukkisaareen on rakennettu mukava vanhanaikainen miljöö hirsitaloineen ja pistekotineen. Rautakauden tavaroita oli myymässä myyjiä niin Suomesta kuin naapurimaista. Eri maiden tyylejä ja koristeita oli mielenkiintoista päästä vertailemaan ihan läheltä.

Ostin markkinoilta villalankaa, lasihelmiä ja balttilaisia hevosenkenkäsolkia. Koska matkailukausi oli vielä parhaimmillaan, eksyi markkinoille myös ulkomaisia turisteja Euroopasta ja Japanista. Heidän reaktioitaan oli hauska seurata. Myös suomalaisia kävijöitä riitti ja välillä suosituimpien myyntipisteiden äärellä oli vähän ruuhkaa. Seuraavalla kerralla yritän jäädä yöksi, jolloin paikalla olioiden kanssa ehtii juttelemaan paremmin. Voisin jopa harkita osallistuvani markkinoille myyjänä ja elävöittäjänä.

Pukkisaaren muinaismarkkinat